Vilken planlösning passar?

Funderar du på att göra om hemma hos dig? Ska du göra om vardagsrum, eller kök? Då behöver du fundera på vilken planlösning du önskar dig! Det kan vara en ganska omfattande renovering om du väljer att göra en helt annan planlösning än den du har just nu. Kanske du redan har anlitat professionella snickare? Då är det några saker du behöver tänka på.

Hur lever ni nu?

Även om saker och ting ser snygga ut på bild, är det inte säkert att det man ser på glassiga bilder i inredningsmagasin är det samma som att omsätta det i praktiken, hemma hos dig. En planlösning bör vara anpassad efter dig och din familj så mycket som möjligt för att bli lyckad. Det är nämligen huset som ska fungera för era behov, inte tvärtom. Det är det samma med möbleringen. Den bästa möbleringen är den som är anpassad efter hur ni lever, och inte bara det som är snyggt och enligt några inredningskataloger. På exakt samma sätt är det med planlösningen, den bör vara anpassad efter era behov för att det ska fungera för er.

Stora familjer kräver stora kök

Till exempel, har man en stor familj, behöver man mycket utrymme i köket. Vi gör ju numera nästan allt i köket; inte bara lagar mat och diskar, utan barnen gör ofta läxorna där medan någon av föräldrarna lagar mat. Det behövs utrymme för kreativitet i köket. Ofta hamnar barnen där då de ska måla, göra kreativa saker och vill ofta prata med någon vuxen medan de leker. Även de minsta i familjen. Är ni osäkra på vad som är bästa planlösningen, kan man få många bra tips på sådant på siten modernahus.net. Där kan du i lugn och ro läsa innan du fattar de stora besluten.

3 Jul 2017