Trendig inredning för småbarnsfamiljer

baby i babynest

Den som har hängt med i snacket rörande inredning i småbarnsfamiljers hem vet att babynest har varit populärt i några år. Ett babynest är en skyddad plats för det lilla barnet. Tanken är att det ska påminna om den trånga och trygga livmodern. Spädbarn vill känna sig omhuldade.

Babynest är gjorda av tyg och är fyllda med något mjukt material. I och med att kraven höjs efterhand erbjuder vissa tillverkare idag babynest som rakt igenom är gjorda av naturmaterial som ekologisk bomull och kapok (som fyllning och madrass). Vissa föräldrar kan inte tänka sig något annat. Webbutiken Frida & Fritiof har ett brett sortiment av de renaste alternativen. Andra väljer ett billigare alternativ som går att köpa hos nästan vilken babybutik som helst.

Trots att babynest faktiskt är en svensk uppfinning är det danska designers som är mest populära på marknaden. Danska babynest har de snyggaste formerna, de snyggaste printen, de bästa materialen och de smartaste funktionerna. Det är märken som Cam Cam Copenhagen, Liewood och Filibabba som leder utvecklingen.

Ett babynest är designat för att passa barn från noll till sex månader. När barnet är för stort får det inte längre plats i sitt babynest. Det är inget att bli ledsen för. Lösningen har funnits ute på marknaden en tid. Det heter myspöl. En myspöl är som ett stort babynest som kan rymma två barn, några kuddar och lite leksaker.

En myspöl påminner till formen om en uppblåsbar pool. Den utlovar verkligen vad den heter. Det är riktigt mysigt för barnen att ha en pöl i hemmet. Vissa placerar den i vardagsrummet medan andra strikt har den i barnrummet. På grund av storleken och en tät fyllning är det dock svårt att stuva undan en myspöl när man tröttnar eller vill ändra om möbleringen. Läs mer om för- och nackdelar på eko baby design.

Babynest och myspölar är till för att skapa trygghet och ge avkoppling. Samtidigt är de en inredningsartikel. Barnfamiljer väljer babynest respektive myspöl med omsorg. De ska passa in i resten av inredningen eller till och med vara en färgklick. Som tur är finns det ett brett utbud.

Om du har missat dessa härliga viloplatser kan du börja botanisera nu.

 

21 Nov 2019