Tips för flyttstädningen

Finns det något tråkigare än att städa en lägenhet man lämnat? jag tror inte det. Att städa efter flytten är jobbigt, tar lång tid och är något man helst slipper. Du kan givetvis välja att boka flyttstädning i Sandviken om du ska lämna en lägenhet där, eller be en släkting göra jobbet åt dig. Ska du göra det själv kan det dock vara bra med lite tips och tricks. Här får du några smarta råd för hur du får rent din ugn. 

  1. Smörj in insidan på ugnen med vanlig såpa. (Späd den inte med vatten).
  2. Sätt ugnen på 100 grader i cirka 20 - 30 minuter. 
  3. Låt ugnen svalna och torka sen rent med en fuktig trasa. 

Ugnsluckan går att ta isär. Det är så du får rent mellan de olika glasen på luckan. Tänk också på att göra rent både under och bakom spisen för det är en plats hyresvärden alltid kollar. 

Eller så gör du på ett annat sätt...

Det är faktiskt inte så dyrt att använda sig av ett företag som utför flyttstädning. Priserna för en flyttstäd varierar naturligtvis beroende på var du befinner dig. En flyttstädning i Trollhättan kostar ofta mindre än en i Stockholm, vilket är ganska naturligt. Glöm inte heller bort att du kan använda dig av RUT-avdraget för att få ner priset ytterligare. Att städa själv är onödigt, speciellt med tanke på hur billigt det faktiskt är att hyra in en städfirma som kan hjälpa dig. 

7 Mar 2019