Satsa på skandinavisk design

Den skandinaviska stilen har funnits länge och är minst lika populär än idag. Det handlar om att ha naturliga material, een sober färgskala och tidlös inredning. Begreppet skandinavisk design präglas av funktionalitet, estetik och naturnära materialval och det var en stil som växte fram under 1950-talet. 

Vad utmärker stilen?

Stilen är ljusa rum, men med en smula elegans. Det ska helst vara ljusa färger och passande belysning. Man ska även låta bli att fylla hemmet med onödiga saker.

Några av de viktigaste funktionerna i skandinavisk inredningsstil:

  • Ljusa färger - färgbasen är ljusa, neutrala färger. Huvudfärgerna är vit, beige och ljusa gråtoner. Metallfärger som guld, silver och koppar är också ganska vanliga. 
  • Naturliga material - trä är det viktigaste materialet. Gröna växter i hemmet ger en bra atmosfär.  Sten spelar också en viktig roll. 
  • Tyger - textilier spelar en mycket viktig roll. Skandinavisk inredning känneteckans av naturliga material som bomull, linne och jute. 
  • Olika tillägg -  Alla tillbehör är praktiska. Naturliga, organiska material gäller här.
  • Belysning - korrekt vald belysning skapar en specifik atmosfär i varje rum och betonar element i rummet vi vill visa till andra.
  • Enkelhet och funktionalitet - komfort och minimalism ligger till grund till att inreda i skandinavisk design. Det som är viktigt är att hålla din inredning enkel  möblerna inkluderade. 

Hoppa helt enkelt över att ha en massa prylar överallt samt satsa på att ha en enkelhet med en viss elegans!

1 Feb 2022