Säker el i hemmet

Idag är det ju rätt mycket i våra hem som drivs av el. Det är allt från lampor, kylen, spisen, värmen, AC:n till en massa mer. Det är viktigt att alla former av elinstallationer är korrekta och utförda av en behörig elektriker. Om du ska installera el, så kan du kontakta elektriker i Norrköping om du vill.

Något du kan ha koll på själv, det är din elanläggning samt dina olika elektriska produkter. Dessa bör kollas regelbundet, så att de fungerar som de ska samt att det inte finns fel eller brister, för då måste de åtgärdas. 

Bra tips och råd

Något som kan vara bra att ha som vana, det är se till att vara hemma då du har igång din tvättmaskin eller din diskmaskin. Det så du inte kommer hem till en otrevlig överraskning. En annan sak att göra, för att undvika brand, det är faktiskt att göra rent torktumlarens filter regelbundet.

Se till så att du endast köper och använder dig av produkter som är CE-märkta. Ska de vara utomhus, kontrollera då att de har rätt IP-klass.

Se även till att alltid dra ur laddare eller adaptrar då de inte används. De drar onödig ström.

Du bör även se till att göra hemmet säkert för barn och husdjur. Det genom att ha petskydd, undvika att ha en massa lösa sladdar samt att sladdar inte bör vara inom räckhåll för barnen eller husdjuren.

11 Jul 2022