Renovera om hemma - Att tänka på

Funderar du på att renovera hemma? Det kan vara smart att ta in hjälp och det i form av duktiga snickare i Flen. Nu beror det så klart på vad du ska renovera, om du behöver snickare eller inte. En del jobb kanske du kan göra själv, annat är det bra att anlita proffs till. Gäller det arbeten med el eller VVS så är det ett måste att ta in behöriga hantverkare. 

Lyckas med din renovering

Det finns en del saker att tänka på då du ska renovera om hemma. Du bör först och främst se till att planera din renovering. Det är det bästa sättet att undvika att du får problem senare.

Kolla sedan om det är så att du har behov av någon form av tillstånd, det har ju att göra med vad det är du ska renovera. Yttre påverkan kan behövas bygglov till som ett exempel.

Sätt en budget på vad det får kosta samt ha en plan b om du övertrasserar denna plan!

Fundera även på hur mycket du ska göra själv och hur mycket hjälp av hantverkare du behöver. Köp gärna in materialet du behöver ha med.

Tänk även över tidsåtgång, en del renoveringar tar tid. Hur löser du att vara utan toa eller kök under denna tiden som exempel?

Ha kul!

Att renovera ska vara roligt och klarar du inte av att göra det själv, våga ta in hjälp. Du har ju alltid ROT-avdraget att använda dig av.

27 Aug 2021