Måla eller tapetsera?

Är du sugen på att göra om i ett eller flera av dina rum där hemma? Du kanske då funderar på om du ska tapetsera eller om du ska måla dina väggar. Båda delar är ju bra på sina sätt. Du som inte vill göra något av det själv, du kan ju anlita ett måleri Gävle att utföra jobbet. Men det är inte så svårt att göra på egen hand, oavsett om du ska måla eller tapetsera. Många gånger tar det lika lång tid att måla som det gör att tapetsera, om man ser till förarbete och själva arbetet med att göra resten med. 

Fördelar och nackdelar med tapetsering

Som med så mycket annat så har tapetsering och målning både fördelar och nackdelar så klart. Om man ser till tapetsering så är fördelarna det att du kan få i stort sett vilka mönster du vill, det går fort att tapetsera släta väggar samt att det blir snyggt. Till nackdelarna finns det att det är begränsade tvättmöjligheter samt att om det blir skador på tapeten kan det vara svårt att åtgärda.

Fördelar och nackdelar med målning

När det gäller målning av väggarna så är fördelarna med det att det är ofta billigare än tapet, det är enklare att förbättra om det blir skador, samt att du kan måla över resultatet om du inte blir nöjd med det första. Till nackdelarna finns att du behöver ha ett bra underlag för att få bra resultat, samt att det tar längre tid än vad man kan tro då det är flera strykningar och torktid.

1 Sep 2020