Inflyttningspresent - Vad ska man ha med sig?

Om man har blivit hembjuden till någon som precis har flyttat så är det kutym att ha med sig en present. Att besöka någon i deras nya hem utan en inflyttningspresent anses vara lite ohyfsat. vad man har med sig spelar däremot ingen större roll. Man kan ta med sig en krukväxt, eller en flaska vin som är de två absolut vanligaste inflyttningspresenterna men är det någon som har sin allra första lägenhet så får man tänka till lite mer. Då är det bra med tips på inflyttningspresent som passar den första lägenheten. Här får du några sådana tips, håll tillgodo.  

Ung eller äldre?

Det första man ska tänka på är hur gammal personen är och om den har massor av prylar sedan innan. jag tänker nu mest på någon som kanske flyttat hemifrån och inte har allt och det är inflyttningspresenter till dem jag fokuserar på här:

  • Porslin - Tallrikar och glas går alltid åt. Gå ihop och köp en servis kanske?
  • Belysning - Taklampor, lampa till fönster uppskattas ofta. 
  • Städgrejer - Inte så skoj kanske, men väldigt nödvändiga saker.
  • Konst - Något att hänga på väggen. Eller varför inte en rosa flamingo med belysning?
  • Vas - Inte många som flyttat första gången har en vas. 

Det finns givetvis flera hundra "bra-att-ha-saker" som du kan välja att köpa till någon som flyttat in i en ny lägenhet. Men jag hoppas att du kan ha fått lite nytta av mina tips på inflyttningspresenter. Man kan också ge bort presentkort, glöm inte det. 

27 Oct 2018