Gör hemmet mer säkert

Det finns en del åtgärder du kan göra för att du ska ha ett hus som är så säkert som möjligt, främst då mot inbrott. Ett sätt är ju att sätta upp övervakning samt sätta in en digitalt lås. Det finns smarta digitala lås i form av ILOQ. Det finns även ILOQ låssystem BRF, om ni är en bostadsrättsförening som vill göra dörrarna säkrare. Om du inte bytt lås, ha koll på att du har alla nycklar och att inga kommit på villovägar med tidigare ägare. Se även till att ha en bra dörr, gärna en som är säkerhetsklassad.  Klassningen på dörren anger hur säker den är, och säkerhetsklass 6 (RC6) är den högsta.

Gör hemmet inbrottssäkert

Det är även en god idé att ha bra kontakt med alla grannar, så att ni kan hålla uppsyn över varandras hus. Se även till att installera larm med övervakningssystem. Det kanske inte blir mer säkert, men det gör det ofta avskräckande, särskilt om det finns larm som tjuter och låter. Andra sätt att säkra upp hemmet är att inte ha det för insynsskyddat, ha bra utomhusbelysning och en gallergrind. 

Satsa gärna även på att byta fönster till så kallade okrossbara, eller sätt upp säkerhetsfilm på de fönster du har. 

Om tjuven ändå tar sig in, förvara inte värdesaker framme. Satsa på att ha ett brandsäkert och stöldskyddat förvaringsskåp.

Sen, reser du bort, låtsas som du är hemma. Det genom automatiserad belysning som tänder och släcker lampor md jämna mellanrum. Be grannen hämta posten och så vidare.

27 May 2021