LED ger nya möjligheter till inredning

Inredning och belysning är ju på många sätt och vis besläktade. God belysning ger upphov till nya inredningsmöjligheter och uppkomsten av den moderna led tekniken har skapat helt nya förutsättningar. Även om belysning under 60 och 70-talet var ett hett ämne så är det betydligt mer intressant idag för både designers och inredare.

Många ersättare till gamla lysrör

Många butiker och offentliga lokaler använder fortfarande gamla lysrör som drar otroligt mycket ström i onödan. Tack vare led teknikens framfart så finns det fler alternativ att välja bland än tidigare. Lysrör har länge varit den mest populära ljuskällan framförallt i kontor och lagerlokaler av självklara anledningar. Genom att byta ut ett fluorescerande lysrör till ett energieffektivt led lysrör så kan man reducera energikostnaden med över 50%. Den kanske största fördelen med detta byte är att led lysrör kan fungera i en befintlig lysrörsarmatur om röret klassas som retrofit. Men för den som tycker lysrör är tråkigt och inte ger en inbjudande känsla som många önskar så finns det gott om andra alternativ. Varför inte satsa på snygga downlights eller design lampor med led?

Endast fantasin sätter gränsen

Egentligen så är det bara fantasin som sätter gränsen för hur man kan förändra miljön i lokalen och även en tråkig lagerbyggnad kan få sig ett ordentligt ansiktslyft med hjälp av snygga och moderna strålkastare. Det gäller att tänka utanför ramarna när man ska byta ut sin belysning för det finns ingen universal lösning som passar alla lokaler.

17 Mar 2017